Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Εθνικός-Κρουσσώνας 2-1

Την διαρκώς ανοδική του πορεία στον δεύτερο γύρο επιβεβαίωσε ο Εθνικός χάρη στην δύσκολη νίκη του επί του αξιόμαχου ΠΑΟ Κρουσσώνα στο Μοσχάτο για την 28η αγωνιστική.

Οι Πειραιώτες με εξάρσεις στην απόδοσή τους συνέχισαν την εξαιρετική πορεία που διαγράφουν σε αυτό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος του τετάρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που τους έχουν διώσε τη δυνατότητα να εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 11’ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κατίδης με μία εκπληκτική προσπάθειά του από τα δεξιά ανέτρεψε την αντίσταση της άμυνας του Κρουσσώνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Σούφλα, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ μέσα σε αποθέωση,φτάνοντας στο 11ο γκολ στη σεζόν.
Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Θύμιου Γεωργούλη, οι οποίοι στη συνέχεια έψαξαν το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε σαφέστατο προβάδισμα νίκης. Μάλιστα, στο 41΄ έχασαν την σπουδαιότερη ευκαιρία τους να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους όταν ύστερα από υποδειγματικό συνδυασμό των Κατίδη-Σούφλα-Σουλελέ, ο τελευταίος πλάσαρε επάνω στον Χρήστου που επιχειρούσε έξοδο.
Η κρητική ομάδα μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι αφού στο 47’ του ωραίο σουτ του Σκούφα έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Βουτσινά, που απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ, στο 56’ έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Εθνικού ο Χελάς με κοντινή προβολή έγραψε το 1-1.
Ο Θύμιος Γεωργούλης βλέποντας τον Εθνικό να «βραχυκυκλώνει» πέρασε τον Μάναλη στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Μάριου Αργυρίου, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον τελευταίο να αποδεικνύεται σε «χρυσή» αλλαγή και να χαρίζει το «τρίποντο» στον Εθνικό.
Συγκεκριμένα, στο 70΄έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Στρατάκη από τα δεξιά και άσχημο υπολογισμό της μπάλας από τον γκολκίπερ Χρήστου, ο επερχόμενος Μάναλης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Εθνικό..
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Στασινός, Αλεξανδρόπουλος (69’ Κομνηνός), Μαντζώρος,Στρατάκης,Μαρτίνος,Παυλάκης ,Σούφλας, Κατίδης (81’ Μίρτσα), Αργυρίου (60’ Μάναλης, Σουλελές
ΠΑΟ ΚΟΡΥΣΣΩΝΑΣ: Χρήστου, Ρομπάκης,Μποχώνης (46’ Κουράνης), Χελάς.Κανδυλάκης ,Χίζι (64’ Ματέα) ,Τσακάνι,Σκούφας,Ζαμελάρης,Μανουσάκης, Ιπποκράτης.

About Ethnikos Piraeus

    Blogger Comment
    Facebook Comment