Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Θέλει "τρόπο" και υπομονή το πράγμα

Η 4η στροφή του Πρωταθλήματος "έφυγε" και μας άφησε ένα ακόμα βαθμό σε αυτό τον απίστευτο αγωνιστικό γολγοθά που κλήθηκε να έχει η ομάδα μας παίζοντας 3+1 μαζί με το Κύπελλο εκτός έδρας και το ματς με το φαβορί για άνοδο την Κηφισια σπίτι μας..Αποτέλεσμα; 3 πόντοι και μία πρόκριση.


 Στο ξεκίνημα της σεζόν το ζητούμενο  ήταν η καλή πορεία και από κει και πέρα ότι βγει. Η ιστορία και η "βαριά φανέλα" της ομάδας επιτάσσει και το κάτι παραπάνω  αλλά εδώ μιλάμε για μία ομάδα που χτίστηκε αυτή την τριετία όχι από το μηδέν αλλά από το μείον. Και για αυτό τεράστιο credit έχουν  ο Πρόεδρος Αλέξης Αγγελόπουλος , ο προπονητής και οι παίκτες που μαζί με τους "πιστούς" οπαδούς, που δεν άφησαν την ομάδα, πάλεψαν σκληρά για να φύγει η ομάδα από τα αλώνια των τοπικών. Αυτά για παρένθεση.
 Πρίν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική περίοδος και μετά την κλήρωση ο σκεπτικισμός σε αρκετούς  φί ανθρώπους που "κατέχουν" το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ήταν ο ακόλουθος.."Τέσσερα εκτός έδρας ματς;Αν πάρει ένα βαθμό σε αυτό το διάστημα ο Εθνικός καλά θα είναι.." Ελα όμως που  οι "κυανόλευκοι" πήραν τρεις βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και νίκησαν και την Ιεράπετρα στο Κύπελλο .
 Σε αυτά τα τέσσερα ματς τι είχαμε;Την πρεμιέρα με τον Ηρόδοτο με το θλιβερό γεγονός της απώλειας του Κώστα και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων φίλων της ομάδας, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι  εκλάπη το ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ του Λύγκου και εν συνεχεία οι παίκτες μας έπρεπε  να ζούν με το άγχος του τι θα γίνει στο ματς ξέροντας ότι ένας άνθρωπος ίσως έχει φύγει απο τη ζωή και πιστεύοντας πως αν βάλουν και κάποιο γκολ μπορεί να μην έφευγαν ζωντανοί απο το γήπεδο.
 Εν συνεχεία είχαμε το εντός έδρας ματς με την Κηφισιά που φαινομενικά είναι η καλύτερη ομάδα και το  φαβορί για την άνοδο. Πολλοί προπονητές έχουν ένα μότο.."Ματς που έχεις δυσκολία να το κερδίσεις ,καλύτερα να μην το χάσεις και αυτό έγινε. Οι παίκτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις ,η Κηφισιά έκανε δύο μετρημένες και μείναμε στο 0-0..Πόσες άραγε ομάδες θα κρατήσουν στο μηδέν την Κηφισιά ;
 Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο  που είναι ακόμα μία πολύ καλή ομάδα και σε ένα ματς με χαρακτήρα ντέρμπι  έγιναν 2 με 3 φάσεις για την ομάδα που θες η γκαντεμιά ,θες το όχι καθαρό μυαλό στέρησε το γκολ σε ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσουμε.
 Τα ίδια περίπου και στη Νέα Ιωνία.  Ισοφαρίσαμε γρήγορα το ωραίο γκολ του Ρόππα και από κει και πέρα δεν βγήκε τίποτα στον τομέα δημιουργία ,είτε από κούραση ,είτε από την αμυντική λειτουργία της αντίπαλης ομάδας ,είτε ακόμα και από το "πιστεύω" πως με 10 παίκτες  των αντιπάλων θα έρθει το γκολ που τελικά δεν ήρθε.

                                                             ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Οποιος πιστεύει ότι ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Εθνικός θα αρχίσει με το καλημέρα να μοιράζει πεντάρες και εξάρες μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί  καλύτερα τα πράγματα.  Η Γ Κατηγορία αλλά και η football league θέλουν τρόπο για να επιτευχθεί ο  στόχος. Ακόμα και η ΑΕΚ πέρυσι δεν έκανε περιπάτους, ενώ ο Ιωνικός και η Ελευσίνα που ήταν τα φαβορί και μάλιστα ακλόνητα ,είδαν τους Τράχωνες να ανεβαίνουν και εκείνοι να μένουν με το....παγωτό στο χέρι. .
  Αρα η κατηγορία θέλει υπομονή. Και ναι ..Πρέπει να το παραδεχτούμε..Η ομάδα δεν παίζει το σούπερ ποδόσφαιρο αλλά δεν τρώει εύκολα γκολ και δημιουργεί φάσεις. Οι αυτοματισμοί δεν θα αργήσουν να βγούν και  σίγουρα κάποιοι παίκτες που  μπορεί να μην  είναι στα καλά τους θα τον βρούν τον δρόμο τους. Ποια άλλωστε από τις υπόλοιπες ομάδες δεν θα ήθελε να έχει ένα Βουτσινά, ένα Φέτση ,ένα Σούφλα,ένα Σάμιο,ένα Λύγκο, έναν Παυλάκη, ένα Λαζανά, ένα Πολυχρονίδη, ένα Χαλκιά, ενα Χέλη ,ένα Σαμιώτη και γενικά όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα;
 Οποιος έζησε την προετοιμασία που ήταν άκρως επαγγελματική και όποιος ζει κοντά στην ομάδα ξέρει ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Και τόσο ο κύριος Χατζηαλέξης ,όσο και άμεσος συνεργάτης του Θωμάς Μακρής ξέρουν ότι  σύντομα η ομάδα θα είναι όπως πρέπει..
  Απο την άλλη βέβαια ίσως ακούγεται λογικό ο κόσμος να θέλει κάποια παραπάνω πράγματα και να γκρινιάζει  αλλά στα αλήθεια υπάρχει στον Πλανήτη κανένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να μην κερδίζει τα ματς;  Μάλλον όχι..Οσο για κάποια λάθη που μπορεί να γίνονται λάθη κάνει αυτός που δουλεύει και όχι αυτός που μένει απαθής..
  Μέσα σε όλα ήρθαν και οι ατυχίες. Οι τραυματισμοί των Φέτση,Λαζανά,Βελέτη  σίγουρα προβληματίζουν τον κόουτς αλλά οι λύσεις σε όλες τις γραμμές υπάρχουν για να αναπληρωθούν τα πιθανά κενά. Ο Χατζηαλέξης έχει λύσεις και σίγουρα στα ματς που θα χρειαστεί θα δώσει τις ευκαιρίες και θα περιμένει από τα "εργαλεία" του να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αρπάξουν την  ευκαιρία από τα μαλλιά.
 Και βέβαια ο κόσμος που αποδεδειγμένα αγαπάει την ομάδα και την στηρίζει θα πρέπει να συνεχίσει να είναι κοντά της ,όπως κάνει τώρα αλλά βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη υπομονή,γιατί η "Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα και ούτε σε δύο.. ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ....

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment